100 år – Det ska vi fira!

18 april kl 14:00 Odlarträff – Barn

Alla barn mellan 4-7 år är välkomna att delta. Alla får varsin kruka att så i och det finns fröer och småplantor att välja bland. Ska vi sätta igång experimentet Hörbys Högsta Solros också kanske? Det är gratis att delta men föranmälan krävs.

2 Maj kl 18:00 Odlarträff – Köksträdgården

Exlusivt förköpstillfälle! Denna kväll har vi maxat sortimentet av våra egna grönsaksplantor: Många olika sorters tomat, plantor av aubergine, kronärtskocka, gurka, majs, physalis och mycket mer.  Vi presenterar favoritsorter bland årets grönsaksplantor och det finns gott om tid att ställa frågor om allt som rör köksträdgården.  Det är gratis att delta men föranmälan krävs.

11 maj Jubileum!

Festligheter hela dagen, kom och fira med oss!

Hantverksmarknad med silversmide, flätade pil-arbeten och mycket annat.

Kaffe och kakor till försäljning av Lotten på Tahiti.

Skräddarens i Svensköp grillar och säljer korv och delikatesser.

Visning och försäljning av engelska kastanje-staket

Massor av erbjudande på växter, krukor och annat.

Hör historien om handelsträdgården, Per-Åke berättar om tiden från issågning via tomatodling till dagens sommarblomsproduktion kl 11:00 och 13:00

Överraskning till alla barn

 

16 maj kl 18:00 Planteringskväll!

Frossa loss i fulla växthus och plantera dina sommarkrukor. Ta med egna krukor och lådor eller köp nya. Vi ger inspiration, tips och råd. Det kostar 200:- att delta och då ingår jord, bark, lecakulor och fika! Föranmälan krävs.

25 maj Tomater, tomater, tomaterTomatklubben

Ekeboda-kocken Johan lagar spännande smakprover på temat tomat. Nya smakkombinationer utlovas!

Trädgårdsprofilen och tomatexperten Åke Truedsson finns på plats och svarar på frågor, ger tips och råd hela dagen. Kl 11 och kl 13 ger Åke ett kort föredrag. Åkes böcker kommer att finnas till försäljning.

Stort utbud av tomatplantor, många olika sorter!

31 maj Sebbarps planthandel säljer rhododendron 

Rhododendronexperterna från Sebbarps planthandel finns hos oss hela dagen. Passa på att ställa frågor och handla ur deras ovanliga och exklusiva sortiment.

Småkrypens dag

I sommar när trädgårdarna blommar som bäst har vi en temadag med fokus på alla små liv som vi gärna vill ha i våra trädgårdar. Vi trädgårdsägare kan göra mycket för att värna om den biologiska mångfalden. Vi håller workshop där man får bygga sitt eget bihotell, föreläsningar om biologisk mångfald i trädgården och har ett extra stort utbud av växter som gynnar alla invånare i trädgården.

Snittblommor från trädgården

I sommar har vi sålt veckans bukett i ett år. Buketterna fyller vi största möjliga mån med våra egna och andra lokala odlares snittblommor i säsong. Detta kompletterar vi med Fairtrade-rosor och i sista hand andra snittblommor.

I sommar, när det finns gott om blommor härifrån, kommer vi att ha en träff då vi binder buketter och gör arrangemang, allt med närodlade blommor!