Jord och tillbehör

Yrkesodlarjord
P-Jord med grus och lera    

En bra allroundjord med god fuktighetshållande förmåga för krukor och urnor. Denna jord använder vi själv mycket i produktionen. Till sommarblommor är det lämpligt att komplettera med långtidsverkande gödning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exclusiv Blom och Plantjord
En effektiv jordblandning med lättåtkomlig näring för all slags plantering. Fullgödslad med naturgrus, leca och kisellera. Innehåller dessutom en extra järngiva.

 


Exclusiv Blom och Plantjord
En kraftfull jordkombination med både lättillgänglig och långtidsverkande näring. Detta ger optimala förhållanden för plantan under lång tid. Innehåller dessutom oxywet, som tillsammans med lecan ger en större fukthållning och dränering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exclusiv Perennjord
En special blandning för hela rabatten som
har både direkt och långtidsverkande
gödsel. Jorden består av torv, bark och 30 % kogödselkompost, samt kisellera och en extra järngiva.

 


Exlusiv Rhodojord
En jordblandning av torv, kogödsel och bark, med ett tillsatt specialgödsel för surjordsväxterna. Innehåller även både järnsulfat (järngiva) och organiskt järn för en högre grönska för de kalkskyende växterna vintertid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassisk plantjord
En mångsidig produkt som passar till det mesta och det bästa i trädgården. Komplett jord för all slags uteplantering utom till kalkskyende växter. Jorden är grundgödslad, kalkad och blandad med naturgrus för bästa resultat.

 


Ekojord
Framtagen till  ekologisk odling med bara naturliga tillsatser. Produkten är KRAV godkänd och används med fördel till grönsakslandet, fruktträd och örter. Även lämplig som ekologisk så-jord.

 

 

https://static.wixstatic.com/media/3f87cb_1f695580b5d148b29751bdbda8af4e4f~mv2_d_2626_4565_s_4_2.png/v1/fill/w_242,h_420,q_85,usm_0.66_1.00_0.01/3f87cb_1f695580b5d148b29751bdbda8af4e4f~mv2_d_2626_4565_s_4_2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tomatjord 50 liter
Emmaljunga har i ett unikt samarbete med tomatexpert Åke Truedsson tagit fram en ny produkt. Han har många års erfarenheter av att odla tomater, har startat Tomatklubben och skrivit boken ”Odla tomater”. Tomatjorden är perfekt även för att odla chili i!

 


Rosjord 18 samt 50 liter
En jordblandning med gödsel för hela säsongen, innehåller lera och kogödselkompost. Perfekt för alla rosor, klematis och pelargoner i trädgården. Plantera direkt i jorden eller använd som förbättring i trötta jordar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trädgårds- & rabattjord
En optimal produkt för nyanläggning av både rabatt och trädgårdsland. Uppblandad med grönkompost för både frukt och blomningsfrämjande effekter.

 

 

Täckbark
En ren naturprodukt bestående av lite grövre komposterad bark. Barken ger en både underhållsfri och vacker trädgård. Används som marktäckare mot ogräs, och skydd mot vinterkyla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exclusive täck- & dekorbark

 

 

 

 

 

Pinjebark
Dekorationsbark bestående av olika sorters pinje.

 

 

 

 

 

Blomjord standard 18 liter
Emmaljungas klassiska blomjord med naturgrus. För ny- och omplantering av krukväxter både inne och ute.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blomjord Exclusive 8 samt 18 liter
För både ny- och omplantering av krukväxter såväl inne som ute. Jorden är både gödslad och kalkad och innehåller kisellera med fukthållande egenskaper. Lecan i jorden är för en bättre dränering och syreupptagning. En blomjord för dig som bryr dig lite mer.


Citrusjord
En gödslad torv och barkblandning för söderhavsväxter och suckulenter. Utmärkt jord för alla växter som behöver ett lägre pH-värde i jorden för att växa och må riktigt bra.

 

 

 

 

 

 

 

Blomjord med lågt pH
Blomjord för kalkskyende växter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orkidéjord

 

 

 

 

 

 

Så & kaktusjord
En svagt gödslad jord med en finare sand för bättre rotutveckling. Lämplig för all sådd och förökning av sticklingar. Används även till ny- och omplantering av kaktus, bonsai eller andra suckulenter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kogödsel 18 samt 50 liter
Naturlig, långtidsverkande drivkraft för trädgårdsland, rabatter och urnor m.m. Väcker nytt liv i en trött trädgård. Ger extra frukt och blombildning. Mylla ner i jorden under vårkanten och du har god växtkraft till dina plantor under hela säsongen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Granulerad hönsgödsel
Enkel att använda i hela trädgården. Ger på grund av sitt höga kväveinnehåll en utmärkt tillväxt och blomning i köksträdgården och rabatten.

 

 


KRAV godkänd  trädgårdsgödsel
En gödsel för din trädgård med enbart naturligt innehåll och micronäring som är godkänd för ekologisk odling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toppdress
En kraftigt gödslad jordblandning med extra sand, perfekt för hela gräsmattan. Jorden är utmärkt för trötta, kala gräsmattor som genom näringsbrist har dålig tillväxt och  grönska. Dessa grönytor, får ny drivkraft och lyster genom Emmaljungas Toppdressing.


NPK Gräsmatta
Fullgödselmedel till gräsmattan med högt kväveinnehåll för stark växtkraft.

 

 

 

 

 

 

 

 

Trädgårdsgödsel
Ett fullgödselmedel med micronäring för rabatter, träd och buskar m.m.

 

 

 

 

 

 

Flytande växtnäring
Ger ny kraft till växter såväl ute som inne.

 

 

 


Orkidénäring
För en god tillväxt och lång blomningsperiod. Ger friska, starka plantor med bra rotsystem och en härlig grön färg på bladen.

 

 

Citrusnäring
Flytande näring till alla citrusväxter. Den innehåller en extra giva järn och är speciellt framtagen för alla medelhavsväxter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tomatgödning
Flytande näring som ger starka tomatplantor med god avkastning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Långtidsverkande gödning 150 gram
Blanda in kulorna vid plantering så slipper du gödsla under resterande säsongen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Långtidsverkande gödning 500 gram

 

 

 

 

 

 

 

 

Barkduk
Hindrar ogräs från att tränga i genom,  men släpper i genom vatten och syre till växterna.

 

 

 

 

 

Fiberduk
UV-stabil fiberduk som skyddar plantorna mot kalla nätter och insekter.

 

Lecakulor 4 och 16 liter
Siktade 8-12mm. Lecakulor fungerar ypperligt i många självvattnande kärl och krukor. Det är dekorativt att lägga som ytsubstrat i krukor och minskar vattenavdunstning. Ett lager i botten av krukan ger en god dränering och ett extra vattenmagasin för plantan.